Abonneer je vanaf €59 per jaar!

Je ontvangt 5 klassieke nummers (in het Nederlands) en 1 speciale uitgave (in het Engels) van het tijdschrift.

Abonnement

Brussels Architecture Prize

A+ organiseerde in 2021 samen met Urban.Brussels de Brussels Architecture Prize. Deze prijs werd uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder kleine interventies, grootschalige gebouwen en openbare ruimte, en schenkt aandacht aan beloftevolle jonge architecten. De Engelstalige speciale uitgave A+293 brengt uitgebreid en geïllustreerd verslag van alle nominaties, de jurering en de winnende projecten. Deze speciale editie verscheen op de feestelijk uitreiking van de Brussels Architecture Prize, op 13 december 2021 in Bozar in Brussel.

Lees meer

Practices of Change

We staan op een keerpunt in de geschiedenis. Nooit eerder werden we geconfronteerd met zoveel grote veranderingen op zo’n korte tijd: de opwarming van de aarde, het verlies aan biodiversiteit, de huidige gezondheidscrisis, sociale ongelijkheid, de enorme bevolkingsgroei. De architectuurpraktijk kan niet anders dan mee veranderen, meer zelfs: het ruimtelijk ontwerp kan als hefboom gebruikt worden om een andere manier van wonen, werken en zich verplaatsen te versnellen. De speciale uitgave van A+, in samenwerking met Architecture Workroom Brussels, toont hoe architectuurpraktijken deze transitie aanzwengelen, eerder dan er zich aan aan te passen. Met projecten van onder meer 51N4E, BC Architecten en Studies, Dethier Architectures, Miss Miyagi, NU architectuuratelier, OUEST architecture en Rotor DC.

Lees meer

Belgium:
The Next Generation!

In deze speciale editie toont A+ aanstormend talent, een twintigtal bureaus die vandaag, op het scherp van de snee, onze ruimtelijke én maatschappelijke context vormgeven. Bureaus die op een kantelpunt in hun carrière staan, een doorstartmoment dat vraagt om professionalisering, groei en capaciteitsopbouw, zonder identiteits- en kwaliteitsverlies. Met projecten van: ae-architecten, Aslı Çiçek, AHA Aurélie Hachez, B-ILD, BC architects, Carton123, Central, Bernard Dubois, FELT, Gijs Van Vaerenbergh, Goffart-Polomé, LDSRa, LRArchitectes, Murmuur, Laura Muyldermans, Nord, Ouest, Raamwerk, TRANS, Traumnovelle, Vers.A and vvv.

Lees meer

Collective Housing

De traditionele vrijstaande woning past niet meer binnen het huidige maatschappelijk discours over duurzaam ruimtegebruik, woongedrag en mobiliteit. In de speciale uitgave A+280 tonen we collectieve woonvormen in de dorps- of stadskernen die hiervoor een waardevol alternatief kunnen vormen dankzij de ruimtelijke én huiselijke kwaliteit van de gedeelde ruimtes.

Lees meer

Brussels

In A+278 Brussels staan architectuur en stedelijke transformatie centraal als krachtige politieke instrumenten om de sociale cohesie, de levenskwaliteit en de welvaart van de hedendaagse stad te verbeteren. Deze publicatie onderzoekt een reeks exemplarische projecten in Brussel, die de stedelijke ontwikkeling in heel Europa kunnen inspireren: Gare Maritime, Place Rogier, de nieuwe gebouwen van de VRT en de RTBF, het museum Kanal – Centre Pompidou en de herbestemming van de WTC torens. We tonen Brussel als laboratorium voor de toekomstige Europese stad.

Lees meer
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.