A+ Architecture in Belgium brengt samen met Bozar Books en Koenig Books de eerste monografie uit van het Belgische architectenbureau URA.

In 2002 richtten Yves Malysse, Kiki Verbeeck en Joost Verstraete het architectenbureau UR op in Brussel. Sinds 2010 werken Malysse en Verbeeck verder onder de naam URA.

Van bij het begin ontwikkelde URA synchroon twee manieren van werken. Enerzijds een intuïtieve manier om te onderzoeken op welke wijze een gebouw zich kan nestelen in de context. Anderzijds een zeer pragmatische en analytische manier van werken met het programma. In het nieuwe boek krijg je een inkijk in hun werk, dat de grens houdt tussen het rationele en het emotionele, het pragmatische en het intuïtieve, het functionele en het buikgevoel.

Deze publicatie, die verschijnt naar aanleiding van de eerste monografische tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, toont 20 projecten aan de hand van foto’s, plannen en tekeningen. Het boek wordt ingeleid door de Britse architect en schrijfster Helen Thomas. Christophe Van Gerrewey gaat in z’n essay dieper in op de werkwijze van URA, en plaatst het bureau in een historisch en cultureel kader. In een interview met Lisa De Visscher en Iwan Strauven lichten Yves Malysse en Kiki Verbeeck hun projecten, methodologie en referenties verder toe.

Bestel deze publicatie alvast  en geniet van 15% korting met de code URA15! U ontvangt het boek in november 2020.

ISBN 978-3-96098-834-2
232 pagina’s
in het Engels

Colofon

Concept: Yves Malysse, Kiki Verbeeck

Editors: Lisa De Visscher, Eline Dehullu, Iwan Strauven

Authors: Helen Thomas, Christophe Van Gerrewey, Lisa De Visscher, Iwan Strauven, Eline Dehullu, Francelle Cane, Francis Carpentier

Photography: Filip Dujardin (Projects and Interview), Jeroen Verrecht (Models), URA (Atlas and Project list)

Triptychs: URA Yves Malysse Kiki Verbeeck based on original images by Filip Dujardin

Coordination: Eline Dehullu (A+), Kiki Verbeeck and Mathieu Jeukens (URA)

Graphic Documents: Mathieu Jeukens, Ana Horvat

English Translation, Copy-editing and Proofreading: Patrick Lennon

Graphic Design and Typesetting: Kritis & Kritis

Publishers: Koenig Books (London), A+ Architecture in Belgium (Brussels), BOZAR Books (Brussels)

Printing and Binding: Die Keure (Bruges)

Special thanks to: Joost Verstraete, Benny Geerinckx, Michiel van der Loos, Mathieu Jeukens, Eva Lo, Maarten Lambrechts, Ruth Van de steene, Tim Belaen, Jasper Aerts, Charlotte Biesbrouck, Ana Horvat, Bram Van Sever, Carmen Vandermolen, Pauline Truyens, Sindri Sigurðsson and all former collaborators of URA.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief