Bozar en A+ hebben het genoegen Xaveer de Geyter te mogen verwelkomen voor een lezing over zijn werk op 4 november. Ter gelegenheid van deze lezing schenkt onze partner Febelcem 400 vrijkaarten aan de studenten die de lezing wensen bij te wonen!

De Geyter richtte in 1988 zijn eigen architectenbureau op in Brussel, na een tiental jaar te hebben gewerkt voor het bureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) in Rotterdam. Het oeuvre van XDGA bevat voornamelijk grootschalige projecten, waaronder de heraanleg van het Rogierplein in Brussel, het provinciehuis in Antwerpen en het schoolgebouw Melopee in de Oude Dokken in Gent. Momenteel werkt XDGA aan het ontwerp van het derde en laatste blok in het project City Dox in Anderlecht.

De lezing wordt voorafgegaan door een presentatie van de ‘Concrete Design Competition’ om 18u. De ‘Concrete Design Competition’ is een tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpwedstrijd voor studenten georganiseerd door FEBELCEM en haar zusterfederaties uit Duitsland, Ierland, Nederland en Oostenrijk. Behalve geldprijzen voor de eerste vijf projecten, winnen de laureaten van de eerste prijs ook een internationale masterclass met de laureaten van alle andere landen, die door zal gaan tijdens de laatste week van augustus 2022 in Kassel (Duitsland).

Schrijf je in via deze link, en dan sturen wij je je ticket op. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Door je inschrijving op de lezing verbind je je ertoe om aanwezig te zijn op de lezing én voorafgaande presentatie, en ons te verwittigen in geval van annulering. Vergeet niet je studentenkaart mee te nemen op de avond van de lezing zodat je zonder problemen binnen kunt.

Inschrijving

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.