Gepubliceerd op 03.06.2021

In het kader van de speciale uitgave A+287 Practices of Change nodigen A+ Architecture in Belgium en Architecture Workroom Brussels je uit voor een gegidse wandeling langs enkele projecten in Brussel die in dit nummer gepubliceerd werden. De wandeling vindt plaats op zaterdagnamiddag 26 juni 2021.

Roeland Dudal* van AWB, die onlangs het online platform www.degroteverbouwing.eu lanceerde, neemt je mee langs enkele ‘toekomstplekken’ in het noorden van Brussel: plaatsen met de ambitieuze doelstelling een hefboom te zijn om anders te gaan wonen, werken en samen te leven in de stad. Plekken die inspelen op de noodzakelijke transformaties van onze leefomgeving om de maatschappelijke veranderingen ruimte te geven.

We starten de wandeling in Zinneke, de nieuwe ontmoetings- en creatieplek in de Masuiwijk, met een woordje uitleg door de architecten van Rotor. We gaan onder andere langs het Materialendorp van Tetra architecten en de Productiehal van BC Materials op Thurn & Taxis, en eindigen in de Picardstraat waar een nieuwe zomerstraat wordt voorbereid.

Na de wandeling nodigen we je uit voor een drankje op de Kunstberg in het centrum van Brussel. Hoofdredacteur Lisa De Visscher geeft daar in primeur een woordje uitleg bij de pas geopende Across-tentoonstelling van A+ Architecture in Belgium.

Praktisch:
Zaterdag 26 juni 2021
Start 14u in Zinneke (Masuiplein 13, Schaarbeek)
Einde rond 17h in de Picardstraat (Sint-Jans-Molenbeek)
In het Frans/Nederlands/Engels
Prijs: 10 euro, inclusief gidsbeurt, huur luisterapparatuur, een exemplaar van A+287 (EN) en een drankje nadien op de Kunstberg
Deelnemers moeten wegens corona hun eigen oortjes meebrengen.

Tickets

* Roeland Dudal (1977) is oprichter en partner van Architecture Workroom Brussels (AWB), een Europese denk-en-doe-tank voor innovatie op vlak van architectuur, stedelijke en territoriale ontwikkeling. Hij is tevens praktijkassistent architectuurontwerp aan de KU Leuven Faculteit Architectuur Campus Brussel en Gent.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.