Op de opening van de tentoonstelling PRAXIS over het werk van het Gentse bureau Dierendonckblancke architecten, geeft Alexander Dierendonck een lezing over eigen werk. Zo wordt meteen ook de spits afgebeten van een nieuwe reeks monografische architectuurtentoonstellingen in BOZAR.

Na zijn afstuderen als architect aan Sint-Lucas (Gent) in 1994, deed Alexander Dierendonck ervaring op in het buitenland bij Dominique Perrault Architecture, Atelier Christian Hauvette of LABFAC (Finn Geipel & Nicolas Michelin). Terug in België opende hij in 1999 zijn eigen kantoor en in 2009 richtte hij samen met Isabelle Blancke Dierendonckblancke architecten op.

In zijn lezing geeft hij tekst en uitleg bij de aanpak van het bureau, waarin intuïtie gepaard gaan met veel aandacht voor detail : een benadering die het architectenduo en hun team de afgelopen twee decennia hebben ontwikkeld.

Praktische info

04 april 2019, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
In het Nederlands

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Sponsors: Reynaers Aluminium, JANSEN by ods, RENOLIT, EQUITONE, Sto , Wienerberger, Tarkett, Modular Lighting Instruments, Heraklith, Heradesign, Knauf, ArcelorMittal, Van Roey

Steun: Vlaamse Overheid

Kies voor A+More
en mis geen enkele lezing!

Je ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor alle lezingen (minstens 6 per jaar) die A+ organiseert in Bozar.

Meer info

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief