Brice Polomé en Damien Goffart studeerden samen aan het ESA Saint-Luc Bruxelles. Polomé ging na zijn studies werken bij het bureau van de Zwitserse architect Serge Grard waar hij gedurende vijf jaar ervaring opdeed. Goffart werkte eerst bij verschillende Belgische bureaus en werd nadien zelfstandig. In 2012 bundelden de twee architecten uit Charleroi hun krachten en richtten ze samen het bureau Goffart Polomé op.

Bij de oprichting van hun bureau dienen ze een ontwerp in voor twee verschillende wedstrijden; een school in Bossière en het stadhuis van Eghezée. Met succes, ze wonnen de eerste prijs voor beide wedstrijden. Daarna volgt de ene wedstrijd na de andere, hun ontwerpen vallen haast altijd in de prijzen. In 2016 vervoegt binnenhuisarchitecte Marie Maerckx het team, drie jaar later wordt ze vennoot. Ze was ook afgestudeerd aan het ESA Saint-Luc Bruxelles. In 2019 wint Goffart-Polomé de Grand Prix d’architecture de Wallonie in de categorie ‘jonge architect’ met hun project voor het kinderdagverblijf Les Écureuils.

Goffart Polomé is momenteel nog gevestigd in Wanfercée-Baulet, deelgemeente van de Waalse stad Fleurus in Henegouwen. Maar binnenkort openen ze een bureau in Brussel. De Across-lezing op 27 april in Antwerpen is een stap om het land verder te veroveren.

Omwille van de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus, kunnen we jullie helaas niet talrijk ontvangen. Daarom hebben we besloten om deze lezing (en alle lezingen van de Across lezingenreeks) live uit te zenden op onze Facebook-pagina. Aarzel niet om ons te volgen, zo blijf je op de hoogte van het verschijnen van de video.

Praktische info

27 april 2021, 20:00
deSingel (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen).
In het Nederlands/Engels
Gratis op vertoon van studentenkaart

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Kies voor A+More
en mis geen enkele lezing!

Je ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor alle lezingen (minstens 6 per jaar) die A+ organiseert in Bozar.

Meer info

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief