Jan de Moffarts en Steven Bosmans werken al jaren occasioneel samen, maar pas sinds vorig jaar staat Bosmans officieel mee aan het roer van JDMA / ALTSTADT.

Ontwerpen in een erfgoedcontext is ook voor JDMA / ALTSTADT een belangrijke pijler, getuige onder meer de restauratie van de stalen overkapping van het voormalige goederenstation Gare Maritime op Thurn & Taxis, een project dat Jan de Moffarts realiseerde in samenwerking met Bureau Bouwtechniek.

Vandaag werkt JDMA / ALTSTADT samen met Ouest, op uitnodiging van de Brussels Bouwmeester, aan een wedstrijd voor een nieuw cultuurcentrum: de renovatie van het Volkshuis in Anderlecht, een interventie in een historisch waardevol gebouw.

Kenmerkend voor JDMA / ALTSTADT is de sterke rol die het bureau aan het ontwerp toekent, in wat voor veel andere bureaus een puur restauratiedossier zou zijn. “Erfgoed is geen onaantastbaar gegeven waarbij behoud op de eerste plaats staat”, aldus Jan de Moffarts. “We willen vooral naar de toekomst kijken van een gebouw, een structuur, meer dan naar het verleden.” Een ambitie die werkelijkheid wordt in hun restauratie- én nieuwbouwproject voor de pastorie van Brussegem, die momenteel in uitvoering is.

Omwille van de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus, kunnen we jullie helaas niet talrijk ontvangen. Daarom hebben we besloten om deze lezing (en alle lezingen van de Across lezingenreeks) live uit te zenden op onze Facebook-pagina. Als je op de avond van de lezing in de zaal aanwezig wil zijn, kan je je via deze link inschrijven. Let wel: het aantal plaatsten is zeer beperkt. Daarom verbind je jezelf ertoe om zeker aanwezig te zijn op de lezing wanneer je je hebt ingeschreven. Aarzel niet om ons te volgen, zo blijf je op de hoogte van het verschijnen van de video.

Praktische info

23 maart 2021, 19:00
Galerie Opera, Espace ULG
Place de la république française, 4000 Liège
In het Engels/Frans

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Kies voor A+More
en mis geen enkele lezing!

Je ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor alle lezingen (minstens 6 per jaar) die A+ organiseert in Bozar.

Meer info

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief