A+ heeft besloten om alle evenementen die in de komende weken zouden plaatsvinden, naar een latere datum te verplaatsen vanwege het coronavirus. MEER INFO.

Jan de Moffarts en Steven Bosmans werken al jaren occasioneel samen, maar pas sinds vorig jaar staat Bosmans officieel mee aan het roer van JDMA. Een nieuwe naam van het bureau is nog in de maak.

Ontwerpen in een erfgoedcontext is ook voor JDMA een belangrijke pijler, getuige onder meer de restauratie van de stalen overkapping van het voormalige goederenstation Gare Maritime op Thurn & Taxis, een project dat Jan de Moffarts realiseerde in samenwerking met Bureau Bouwtechniek.

Vandaag werkt JDMA samen met Ouest, op uitnodiging van de Brussels Bouwmeester, aan een wedstrijd voor een nieuw cultuurcentrum: de renovatie van het Volkshuis in Anderlecht, een interventie in een historisch waardevol gebouw.

Kenmerkend voor JDMA is de sterke rol die het bureau aan het ontwerp toekent, in wat voor veel andere bureaus een puur restauratiedossier zou zijn. “Erfgoed is geen onaantastbaar gegeven waarbij behoud op de eerste plaats staat”, aldus Jan de Moffarts. “We willen vooral naar de toekomst kijken van een gebouw, een structuur, meer dan naar het verleden.” Een ambitie die werkelijkheid wordt in hun restauratie- én nieuwbouwproject voor de pastorie van Brussegem, die momenteel in uitvoering is.

Praktische info

26 maart 2020, 19:00
Galerie Opera, Espace ULG
Place de la république française, 4000 Liège
In het Engels/Frans

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Stagiair of student ?

Abonneer je op A+ voor €59 per jaar! Je ontvangt 4 klassieke nummers en 2 speciale uitgaves van het tijdschrift.

Abonnement

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief