Nadat hij als landschapsarchitect bij Bas Smets en Bogdan & Van Broeck had gewerkt, richtte Thomas Willemse zijn studio op in 2019 in Brussel.

De meeste projecten van Studio Thomas Willemse zijn publieke opdrachten, waarbij samenwerking cruciaal is. Zo werkt de Studio momenteel aan een Open Oproep voor een project in Dilbeek, samen met Metapolis. Ze trachten een coherent verhaal te scheppen in de versnippering aldaar. Het nieuwe masterplan moet terug zuurstof geven aan de dorpskernen op de Caerenberg en de Keperenberg, en de toegankelijkheid ervan verbeteren door alles te laten aansluiten op een centraal plein. Om ervoor te zorgen dat een dergelijk project breed gedragen wordt door de gemeenschap, communiceert Willemse aan de hand van een zuivere beeldtaal. Vereenvoudigde tekeningen en maquettes helpen in een vroege ontwerpfase bij het opstellen van een eenduidige projectvisie waar zowel buurtbewoners als experts zich in kunnen vinden.

Ontdek de projecten en de architecturale aanpak van Studio Thomas Willemse tijdens de Across-lezing op 12 november. Arlette Baumans, mede-oprichtster van het Luikse bureau Baumans Deffet, verzorgt de inleiding. Ten gevolge van de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen genomen door de overheid gaan de volgende Across lezingen digitaal verder door. De lezing van Studio Thomas Willemse wordt daarom live gestreamd op onze Facebook pagina. Blijf ons zeker volgen, dan weet je meteen wanneer de video’s gepost zijn en online staan!

Praktische info

12 november 2020, 19:00
Live gestreamd op onze Facebook-pagina
In het Engels/Frans

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Kies voor A+More
en mis geen enkele lezing!

Je ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor alle lezingen (minstens 6 per jaar) die A+ organiseert in Bozar.

Meer info

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief