h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

Update

De ploeg van A+ Architecture in Belgium ijvert ervoor om, net zoals jullie, de gezondheid van iedereen te beschermen. Toch blijft de A+ paraat en werkt (van thuis) om haar activiteiten op een normale manier voort te kunnen zetten. Via deze nieuwsbrief willen we je op de hoogte brengen van enkele kleine aanpassingen in de planning.

Lees verder

A+284

Edito
Lisa De Visscher

[…] We selecteerden uiteindelijk 19 projecten die ons representatief leken voor de bekommernissen van de nieuwe generatie Belgische architecten en de condities waarbinnen ze werken. We gingen in gesprek met een dertigtal bureaus en het resultaat was de brandstof voor een reeks beschouwingen die deze generatie, van hun genealogie tot representatiemiddelen, hoe complex en divers ook, proberen te vatten. […]

 

Brussels Architecture Today

Brussels Architecture Today zet de nieuwe Brusselse architecturale scène in de schijnwerpers aan de hand van een reeks korte interviews van individuen die door hun dagelijkse praktijk bijdragen aan de contouren van het Brusselse stadslandschap van morgen.

AHA + Elseline Bazin, Kathedraal van Doornik

In 2018 schreef de kerkfabriek, onder toeziend oog van de FWB Cellule architecture, een wedstrijd uit voor het ontwerpen van een nieuw altaar en doopvont voor de eeuwenoude kathedraal van Doornik. AHA (Aurélie Hachez) en Elseline Bazin wisten die wedstrijd te winnen. Architectuur en liturgie gaan al eeuwen hand in hand, maar waar een religieuze opdracht vaak resulteert in het magnum opus van een architect, gaat het hier dus uitsluitend over het ontwerp van het vast meubilair.

Gezocht: Zakelijk Directeur (M/V) bij A+ (ICASD vzw)

A+ Architecture in Belgium zoekt een Zakelijk Directeur voor het co-bestuur van de organisatie samen met de artistiek directeur.

Laatste fase van City Dox

Atenor lanceert nu een oproep voor de laatste fase van haar project City Dox in Biestebroeck. Deze keer gaat het erom een gedetailleerde architecturale en functionele studie te presenteren voor een gemengd bouwblok met een combinatie van een hogere middelbare school, winkels en woningen.

Oproep voor curator Auditorium 20/21

Voor de nieuwe editie van de Auditorium lezingenreeks is Stad en Architectuur vzw op zoek naar een curator die een programmatie kan uitwerken rond het thema ‘OUTSIDE’. Auditorium 20/21 loopt van oktober 2020 tot april 2021 in Kunstencentrum STUK.

Product News

Circulair bouwen

Lussenpool tapijttegel

Nationale award voor houtarchitectuur

Agenda

10.11.2021-16.01.2022 URA Yves Malysse Kiki Verbeeck A+ Exhibition Bozar, Brussel
12.10.2021 Carmody Groarke A+ Lecture Bozar, Brussel
Lisa De Visscher Edito A+284
20.04.2021 Goffart Polomé Architectes Across Lecture Online

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel