Op 13 december 2021 gaat bij Bozar de uitreiking door van de Brussels Architecture Prize. Deze prijs eert Brussel en zijn architecten. Zij kleuren de stad en genereren innoverende projecten die een bron van inspiratie zijn tot buiten de grenzen van het Gewest. Naast de vier awards – publieke ruimte, extra muros, kleine interventie en grote ingreep – worden twee eretitels uitgereikt: de Lifetime Achievement Award en de Promising Young Architect Award. Op deze avond maken we ook de grote winnaar van de publieksprijs bekend.
Dit evenement is uitverkocht! Wilt u tegelijk met het publiek de prijsuitreiking live meevolgen vanuit het Palais voor Schone Kunsten? Dat kan via onze livestream op de website van de Brussels Architecture Prize!
De winnaars van de Grand Prix d’Architecture de Wallonie 2021 zijn bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking afgelopen donderdag in Namen. Deze prijs, georganiseerd door de UWA, heeft tot doel het beste van de Waalse architectuur in de verf te zetten en de ontwerpers ervan aan te moedigen in hun praktijk. Uit 123 inzendingen werden acht projecten door de jury bekroond. Ontdek hieronder een selectie van de winnende projecten in detail.
Het Brusselse architectenbureau Ledroit Pierret Polet (LPP) ontwierp in Luik een crèche. De architecten gebruikten de inplanting ervan om de relatie tussen meer private en meer publieke ruimtes voor kinderen te onderzoeken, en beide in elkaar te laten overgaan aan de hand van de architectuur.
Van publieke gebouwen – van kantoren en scholen tot rechtbanken – vinden we het stilaan normaal dat de overheid een zekere architecturale kwaliteit eist. Diezelfde overheid bestiert echter ook veel utilitaire gebouwen, zoals bijvoorbeeld loodsen waar men zout voor strooidiensten opslaat
‘Ending the anthropocene/ essays on activism in the age of collapse’ is, zoals de title zegt, een verzameling essays over wat te doen nu de wereld zoals we die kennen dreigt ten onder te gaan in een algemene catastrofe door de exploitatie tot ver voorbij de uitputting van alle natuurlijke hulpbronnen die de aarde ons te bieden heeft.
De HEWI-stoelfamilie overtuigt door haar moderne en tijdloze designtaal en haar hoge productkwaliteit. Het ontwerp is gebaseerd op de 950 kruk en heeft kleine, speciale extra functies, zoals een handdoekrek of diverse opbergmogelijkheden.
De gewoonte om ons individueel met de wagen te verplaatsen over soms relatief korte afstanden heeft enorme gevolgen voor ons woonmilieu. Het merendeel van onze publieke ruimte is voorbehouden voor mechanisch verkeer. De transitie naar elektrisch rijden geeft ons een aanleiding om die ruimte opnieuw in te richten.
13.12.2021 | Brussels Architecture Prize | A+293 | |
Prijsuitreiking | Brussels Architecture Prize | Evenement |
Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.
ICASD vzw
21/3 Ernest Allardstraat
1000 Brussel