Gepubliceerd op 29.03.2021 | Tekst: Agmen | Foto's: Kobe Melvin - Agmen

De koninklijke bibliotheek van België, de Albertina in Brussel, is om vele redenen een bijzonder stuk geschiedenis. De totaalinrichting ervan is een meesterwerk van de Kunstwerkstede Gebroeders De Coene. Het gebouw en de interieurs uit de jaren 50-60 zijn opgevat om een nationaal beeld van vooruitgang en eigentijds prestige uit te stralen. Op de vijfde verdieping bevindt zich een cafetaria met een impressionant uitzicht over de stad. Het warme en rijk gedecoreerde interieur maakt de ruimte bijzonder.

In 2020 renoveerde Agmen de restaurantruimte door een hedendaagse en karaktervolle interpretatie van het bestaande. De oorspronkelijke sfeer werd maximaal behouden, waar mogelijk werden de aanwezige elementen in ere hersteld en soms kregen ze een nieuwe bestemming (zoals de mobiele paravents). De architecten voegen enkele nieuwe, vrije elementen toe aan het orthogonale grid van de kolommen. Gelakt staal, marmer, email en inox worden toegevoegd aan het bestaande materialenpallet. Samen vormen ze een eigentijds geheel.

Architect Agmen
Website http://www.agmen.be
Officiële projectnaam Albert
Plaats Brussel, België
Programma Restaurant
Procedure Wedstrijd
Opdrachtgever Witlof / Filip Fransen
Oplevering October 2020
Totale vloeroppervlakte 1.100 m²

 

Deel je projecten met ons

Heb je de afgelopen twee jaar een project opgeleverd dat je met ons wilt delen? Laat het ons dan zeker weten!

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief