Gepubliceerd op 17.12.2020 | Foto's: Tim Van de Velde

Group Monument wou de woning op de site van hun kantoren in Ingelmunster terug de grandeur geven die het verdient.  Het huis uit 1925 prijkt op de inventaris van onroerend erfgoed. De achtergevel werd bekleed met lichtgroen geprepatineerde koperen losanges. Een unieke toepassing door eigen arbeiders gemonteerd. Dit is gecombineerd met een sober lichtgrijs gevelpleistersysteem. Het pakt de anachronistische verbouwing in en creëert zo een zacht contrast tussen oud en nieuw.  In het interieur worden de neo-Vlaamse renaissance en de neo-barokke elementen zoals parketten, vloeren, balken en schouwen aangevuld met gordijnen, maatmeubilair en nieuwe betegelingen. De geschiedenis herleeft en het gebouw is klaar voor de toekomst. Het interieur behoudt ook een huiselijkheid. Dit is de beleving die de architecten beoogden. Geen huis, maar een Thuis … voor iedereen van Monument dus het MonumenThuis.

Architect Declerck – Daels Architecten
Website declerck-daels.be
Officiële projectnaam Monumen(T)huis
Plaats Ingelmunster, België
Programma Utility Building
Procedure directe opdracht
Opdrachtgever Group Monument
Oplevering 01/20
Totale vloeroppervlakte  353 m²
Budget € 430,000 excl VAT & fees

Bron : © Declerck – Daels Architecten

A+ verneemt graag welke projecten u als architect recentelijk hebt opgeleverd! U kan ons op elk moment op de hoogte brengen van uw projecten aan de hand van de oplaadmodule op onze websiteWordt uw realisatie het volgende ‘Project in de kijker’?

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief