Gepubliceerd op 30.04.2021 | Tekst: DRDH | Foto's: Karin Borghouts

In 2020 renoveerde DRDH Architects uit Londen de grote concertzaal van de Bijloke in Gent. Ooit diende de zaal als ziekenboeg van het 13de-eeuwse gotische abdijhospitaal, maar nu is het een concertzaal voor verschillende muziekgenres. De zaal telt 800 zitplaatsen. Het is de eerste zaal die gerenoveerd werd, later volgen nog een kleinere recitalzaal met 250 plaatsen, een oud anatomisch theater en een bibliotheek.

In hoofdzaak bestaat de ingreep van DRDH in de concertzaal als het ware uit een houten klankkast die in de bestaande ruimte werd geïntegreerd. Ze werkt als verfijnd akoestisch houten instrument, dat de bestaande ruimte stemt. De ingreep zorgt ervoor dat de concertzaal van de Bijloke kan meedingen op internationaal niveau om muzikanten en podiumkunstenaars van het hoogste kaliber te ontvangen, en dat uit alle muziekgenres.

Architect DRDH Architects
Website www.drdharchitects.co.uk
Officiële projectnaam Concertzaal Bijloke
Link naar het project www.drdharchitects.co.uk/#bijloke_concert_hall
Plaats Gent, België
Programma Concertzaal
Procedure 1st Prize Invited Competition 2017
Opdrachtgever Muziekcentrum de Bijloke
Oplevering 2020
Totale vloeroppervlakte 2,700 m²
Budget 4.600.000 € (excl. btw en erelonen)

 

Deel je projecten met ons

Heb je de afgelopen twee jaar een project opgeleverd dat je met ons wilt delen? Laat het ons dan zeker weten!

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief