Gepubliceerd op 08.09.2021 | Foto's: Sis Pillen

Mcdm atelier verbouwde een rijwoning in Ledeberg. De rijwoning had een typische indeling: een smalle en donkere inkom leidt naar een traphal, waartegen leefruimtes geschakeld liggen. De keuken en de technieken bevonden zich in een vervallen aanbouw. Ondanks de zuid gerichte tuin viel er relatief weinig licht binnen in de woning. Door de vele verlaagde plafonds was er een tekort aan ruimtelijkheid en er werd veel plaats opgesoupeerd door de gang en de traphal.

Bij de renovatie van de woning wordt veel aandacht gespendeerd aan het bewaren van de bestaande structuren; de karakteristieke bestaande houten roostering boven de verlaagde plafonds is zichtbaar gelaten, ook de structurele bakstenen muren zijn bewaard en geven cachet aan de woning. De indeling blijft quasi behouden, maar door de bestaande circulatie te veranderen, komt er toch meer bruikbare ruimte vrij.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten.

Architect mcdm atelier
Website www.mcdmatelier.com
Officiële projectnaam Weidestraat
Plaats (plaatsnaam, land) Gentbrugge/Ledeberg, België
Programma Wonen
Procedure Directe opdracht
Opdrachtgever Debby Desmet & Hannes Monserez
Oplevering December 2020
Totale vloeroppervlakte 168 m²
Budget € 120.000 (excl. BTW en erelonen)

 

Deel je projecten met ons

Heb je de afgelopen twee jaar een project opgeleverd dat je met ons wilt delen? Laat het ons dan zeker weten!

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief