Gepubliceerd op 11.02.2021 | Tekst: Stefanie Everaert | Foto's: Stefanie Everaert

Maart 2020. Tentoonstellingen worden gecanceld, lesgeven verhuist naar de virtuele wereld, projecten worden uitgesteld. Avonturen waar we naar uitkeken veranderen in teleurstellingen.

Intussen blijkt leven en werken vanuit een compact appartement in het centrum van Gent steeds moeilijker door de verstikkende maatregelen in de binnenstad. We besluiten uit te wijken naar een leegstaande serre in de rand van Gent en bouwen daar tijdens de zomer aan een bijzondere plek om te werken, te ontspannen, te kamperen, …

Intussen groeit de serre verder uit tot een ontmoetingsplek waar we plannen smeden met collega-architecten, makers, docenten, galerijen, ontwerpers en bezoekers allerhande. Ook haar oorspronkelijke functie blijft bewaard, alleen neemt die een andere vorm aan.

De plek werd meer dan een vluchtroute voor Covid. Ze roept vragen op en stelt zich kritisch ten opzichte van een stad in lockdown. Ze nodigt uit tot ontmoeten en samenwerken. Een work in progress waar experiment wordt toegelaten zonder uitgesproken einddoel.

Architecten Theo De Meyer (Architect) & Stefanie Everaert (Interior Architect)
Website www.theodemeyer.be  www.doorzon.be
Officiële projectnaam  Serra, un soggiorno segreto
Plaats Gent (BE)
Programma wonen, werken, atelier, tentoonstellen, onderwijzen,….
Procedure directe opdracht
Opdrachtgever Theo De Meyer & Stefanie Everaert
Oplevering Work in progress
Totale vloeroppervlakte  1000 m²

Bron : © Theo De Meyer & Stefanie Everaert

Deel je projecten met ons

Heb je de afgelopen twee jaar een project opgeleverd dat je met ons wilt delen? Laat het ons dan zeker weten!

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief