Gepubliceerd op 31.05.2021 | Tekst: vvv | Foto's: Séverin Malaud

Het perceel van deze woning ligt aan de rand van een dorp, langs een weg op een heuvel met uitzicht op de vallei van de Eau d’Heure. Het maakt deel uit van een niet erg dens, maar niettemin behoorlijk dichtbebouwd weefsel. De woning geniet volop van een bevoorrecht uitzicht op het landschap, dat de leefkwaliteit van de ruimtes binnenin sterk bepaalt. De inplanting van de woning maakt gebruik van de diepte van het perceel. De woning is georiënteerd volgens de baan van de zon. Vanop de straat is er een wijds uitzicht over het landschap. De woning is opgevat als een groot familiehuis, waarvan de planindeling zich kan aanpassen naargelang het aantal bewoners van het moment. De woning bevat dus aanpasbare ruimtes, voor een koppel of een volledig gezin. Het asymmetrische dubbele zadeldak weerspiegelt de helling van het terrein. De schakeringen in de witte bakstenen van de gevel doen denken aan de landelijke gebouwen die in de streek te vinden zijn.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten.

Architect vvv
Website vvvarchitectes.be
Officiële projectnaam Dorpswoning
Link naar het project vvvarchitectes.be/maison-de-village
Plaats Cerfontaine, België
Programma Woning
Procedure Directe opdracht
Opdrachtgever privé
Oplevering 2020
Totale vloeroppervlakte 320 m²

Deel je projecten met ons

Heb je de afgelopen twee jaar een project opgeleverd dat je met ons wilt delen? Laat het ons dan zeker weten!

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief