A+284 Belgium:
The Next Generation!

In deze speciale editie toont A+ aanstormend talent, een twintigtal bureaus die vandaag, op het scherp van de snee, onze ruimtelijke én maatschappelijke context vormgeven. Bureaus die op een kantelpunt in hun carrière staan, een doorstartmoment dat vraagt om professionalisering, groei en capaciteitsopbouw, zonder identiteits- en kwaliteitsverlies. Met projecten van: ae-architecten, Aslı Çiçek, AHA Aurélie Hachez, B-ILD, BC architects, Carton123, Central, Bernard Dubois, FELT, Gijs Van Vaerenbergh, Goffart-Polomé, LDSRa, LRArchitectes, Murmuur, Laura Muyldermans, Nord, Ouest, Raamwerk, TRANS, Traumnovelle, Vers.A and vvv.

A+280 Collective Housing

De traditionele vrijstaande woning past niet meer binnen het huidige maatschappelijk discours over duurzaam ruimtegebruik, woongedrag en mobiliteit. In de speciale uitgave A+280 tonen we collectieve woonvormen in de dorps- of stadskernen die hiervoor een waardevol alternatief kunnen vormen dankzij de ruimtelijke én huiselijke kwaliteit van de gedeelde ruimtes.

A+278 Brussels

In A+278 Brussels staan architectuur en stedelijke transformatie centraal als krachtige politieke instrumenten om de sociale cohesie, de levenskwaliteit en de welvaart van de hedendaagse stad te verbeteren. Deze publicatie onderzoekt een reeks exemplarische projecten in Brussel, die de stedelijke ontwikkeling in heel Europa kunnen inspireren: Gare Maritime, Place Rogier, de nieuwe gebouwen van de VRT en de RTBF, het museum Kanal – Centre Pompidou en de herbestemming van de WTC torens. We tonen Brussel als laboratorium voor de toekomstige Europese stad.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief