A+ en Bozar openen dit najaar de monografische tentoonstelling Dispositions, gewijd aan het werk van het Brusselse architectenbureau AgwA. De recente projecten die in Dispositions te zien zijn, geven een inkijk in de praktijk van het architectenbureau.

AgwA is het bureau van Benoît Vandenbulcke, Harold Fallon en Benoît Burquel en werd opgericht tussen 2003 en 2006 in Brussel. De architecten ontwerpen eenvoudige, precieze en functionele architectuur die toelaat dat het gebouw toegeëigend kan worden door de gebruikers ervan en dat aanpasbaar is in de tijd. Het œuvre van het bureau bestaat hoofdzakelijk uit reconversies van bestaande (publieke) gebouwen, en omvat onder meer de herinrichting van het Palais des Expositions van Charleroi in samenwerking met Jan De Vylder en Inge Vinck (architecten jdviv), de ontwikkeling van een watersportcentrum in Péronnes in samenwerking met Artgineering, en de verbouwing van de ECAM-site in Sint-Gillis. De meerwaarde van de architectuur van AgwA is steeds een maatschappelijk engagement in de huidige sociale en ruimtelijke urgenties, en dat uit zich zowel op contextueel, structureel, programmatisch, economisch als ecologisch vlak.

De tentoonstelling Dispositions focust in het bijzonder op zes gerealiseerde en nog lopende projecten, die verschillende thema’s uit de architectuurpraktijk aan de orde stellen. De tentoonstelling presenteert authentieke documenten en werkmaquettes in hun initiële staat, waardoor het creatieve proces van het bureau zichtbaar wordt. De tentoonstelling gaat gepaard met een publicatie die een aanvullende kijk biedt op de praktijk van het bureau, en die door A+ Architecture in Belgium, Bozar Books en Walther en Franz König (Keulen) gezamenlijk wordt uitgegeven.

Praktische info

Van 12 oktober 2022 t.e.m 8 januari 2023
Opening: 11 oktober 2022
Lezing van AgwA op 11 oktober 2022 om 19u
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Sponsors: Greisch, De Clercq, Duchene/Eiffage, In advance/BPC, Sika, Ach Construct, Equal Partners, Dherte, Finstral, Sto.

Abonneer je vanaf €59 per jaar!

Je ontvangt 5 klassieke nummers (in het Nederlands) en 1 speciale uitgave (in het Engels) van het tijdschrift.

Abonnement

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.