Ten gevolge van de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen genomen door de Brusselse Regering kan de tentoonstelling Solid Senses over het werk van URA architecten (Yves Malysse, Kiki Verbeeck), niet doorgaan zoals gepland. Ze zal verplaatst worden naar de herfst van volgend jaar en loopt in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel van 10 november 2021 tot 16 januari 2022. De openingslezing door de architecten en de vernissage vinden plaats op 9 november 2021.  MEER INFO

Solid Senses behoort tot de reeks van tentoonstellingen, opgestart door A+ Architecture in Belgium en Bozar in 2019, gewijd aan Belgische architectenbureaus die de laatste jaren internationale aandacht hebben getrokken.

Yves Malysse en Kiki Verbeeck doopten hun bureau om tot URA in 2010, initieel werkten ze samen met Joost Verstraete onder de naam UR. Sinds de oprichting heeft het bureau een sterk portfolio van publieke projecten opgebouwd, waaronder de turnzaal in Ukkel (KAU), het revalidatiecentrum in Ninove (RLN), de jeugdherberg (JGK) en het woonzorgcentrum in Kortrijk (WZK).

In de tentoonstelling krijg je in een opeenvolging van zeer verschillende zalen een inkijk in hun werk dat de grens houdt tussen het rationele en het emotionele, het pragmatische en het intuïtieve, het functionele en het buikgevoel. Aan de hand van sculpturale maquettes, kortfilms en foto’s ontdek je de gerealiseerde en nog lopende projecten van het bureau. De expo schenkt je ook een blik op de manier van werken van URA, enerzijds hoe ze intuïtief onderzoeken hoe een gebouw zich kan nestelen in de context, en anderzijds hoe ze op een zeer pragmatische en analytische manier werken met het programma.

Solid Senses gaat gepaard met een publicatie die een aanvullende kijk biedt op hun praktijk. Deze co-productie door A+ Architecture in Belgium, Bozar Books en Koenig Books bevat een twintigtal projecten, waaronder de meest gekende en bekroonde.

Praktische info

Van 10.11.2021 t.e.m 16.01.2022
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Kies voor A+More

En neem deel aan de opening van de tentoonstelling en aan alle VIP’s event georganiseerd door A+ !

Meer info

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief